Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Citrusfruit

De vitamines knallen eruit

Het mooiste fruit is citrusfruit. Het betoverende palet van licht geel tot warm oranje, van citroen tot minneola’s. Van een intens zuurtje tot een overweldigende, zoete smaaksensatie. Of je nu een mandarijntje pelt als fruit tussendoor, een glas versgeperst sinaasappelsap drinkt bij het ontbijt of een partje citroen snijdt voor verfrissend water, citrus kan altijd! Overal.

Gezond van lijf en geest

Al het citrus is rijk aan vitamine C en foliumzuur. Sinaasappels zijn de echte toppers. Ze bevatten per stuk circa 90% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) Vitamine C en 20% van de ADH foliumzuur. Maar daar stopt het niet mee. Zo zitten citrusvruchten vol vezels waardoor je sneller voldaan bent na het eten. Bovendien bevorderen vezels een vlotte spijsvertering en werken citrusvruchten ontgiftend. Kortom, citrusfruit past perfect binnen een gezonde levensstijl.

Eet smakelijk. En gezond!

Een levensstijl die u tegenwoordig met gemak het hele jaar rond kunt volhouden want zoals de zon meereist met de seizoenen, plukken wij ons citrusfruit telkens in de gebieden waar de volle zon het werk heeft gedaan. Zo reizen onze oogsten met de seizoenen mee en plukt u daar dag in dag uit de vruchten van. Geen moment van het jaar hoeft u het mooiste en sappigste citrusfruit te missen. Geen dag hoeft u zonder een vers glas sap of een heerlijke salade afgemaakt met sappige mandarijntjes of het sap van een verse, verfrissende citroen of limoen. Eet smakelijk. En gezond!

Frisse salade met mozzarella, zoetzure ui en mandarijn.

Recept voor 6 personen
  • 2 rode uien (in dunne ringen)
  • 5 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 100 gram veldsla of
  • 100 gram rucola
  • 1 bosje basilicum (grof gehakt)
  • 4 bollen mozzarella of
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 5 mandarijnen (in partjes)
  • 4 eetlepels olijfolie

Meng de ui met de azijn, honing en een snufje zout. Laat 10 minuten marineren.

Meng intussen de veldsla met de basilicum en leg op een schaal. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en leg op de sla.

Garneer met de mandarijn en zoetzure ui. Besprenkel met de olijfolie.