Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Het nieuws rondom het nieuwe distributiecentrum in Oss

Nieuws rondom het distributiecentrum in Oss

Mechanisatie in het DC in Oss

Utrecht, 23 november 2022 - Er wordt hard gewerkt aan de mechanisatie in DC Oss. De eerste testproducten leggen hun route in de machine af om te controleren of systemen goed functioneren. In het magazijn is de tweede palletsorteerrobot geïnstalleerd. Deze robot gaat de pallets automatisch uitsorteren en vervolgens naar het buitenterrein transporteren.

Steeds meer goederen komen aan in het distributiecentrum. Zo zijn er de afgelopen tijd 10.000 rolcontainers en 240.000 kratten voor de DPS afgeleverd. Daarnaast zijn er twee grote LED-schermen aangekomen. Deze zijn op het buitenterrein geïnstalleerd en kunnen straks de vrachtwagens naar de juiste dock verwijzen.

Goed Eten vinden we belangrijk bij PLUS. En ook in Oss kunnen de medewerkers dat nu ervaren. Het bedrijfsrestaurant is namelijk dagelijks geopend voor een lekkere lunch!

Mankracht en machines in het DC in Oss

Utrecht, 30 augustus 2022 - Er wordt volop gewerkt om het DC in Oss operationeel te krijgen. Het team dat alle voorbereidingen treft krijgt steeds meer vorm. Er werken nu, naast alle mensen van Witron, acht PLUS collega’s fulltime op het DC. Denk hierbij aan een sitemanager, teamleider en systeem engineer. Ondertussen gaat de werving van nieuwe collega’s door. Op Werken Bij PLUS worden de laatste vacatures geplaatst. Zo zijn we nu opzoek naar een transportplanner. Op de site kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.

Witron is nu vooral bezig met de uitbreiding van de mechanisatie. Daarvoor is een stuk vloer verwijderd om extra stellingen en kranen in te kunnen zetten. Dagelijks wordt er materiaal aangeleverd om deze klus te klaren. Ondertussen gaat de installatie van de andere machines verder. Er wordt veel getest om deze perfect werkend te krijgen.

Bij PLUS staan we voor Goed Eten. Daarom wordt binnenkort het bedrijfsrestaurant geopend, om iedereen die er werkt van een goede lunch te kunnen voorzien.

Mooie vorderingen in DC Oss

Utrecht, 1 juni 2022 - Er worden op allerlei vlakken goede vorderingen gemaakt in DC Oss. Inmiddels zijn in alle gebieden de stellingen geplaatst. Maar niet alleen de bouwwerkzaamheden zijn belangrijk. Nu de openingsdatum langzaam dichterbij komt is het ook cruciaal dat de collega’s goed voorbereid worden op hun nieuwe taken. Daarom kregen 50 collega’s uit de huidige DC’s die straks in Oss gaan werken eind april een uitgebreide rondleiding.

DC Oss draait op bewezen technologie. Om ook de aansluiting met de PLUS organisatie goed te laten verlopen is een intensieve samenwerking met ICT nodig. Inmiddels zijn we aanbeland bij de volgende fase, namelijk de functionele applicatietesten.

Bij functionele applicatietesten wordt getest of wat vooraf beschreven is, daadwerkelijk zo gebouwd is en het geen fouten bevat. Er wordt getest of de opgeleverde functionaliteit voldoende is om de processen goed uit te kunnen voeren. Een team is daarvoor naar Duitsland afgereisd en heeft daar 70% van de geplande testscenario’s getest. De opgeleverde kwaliteit ligt hoog. De overige 30% volgt in een tweede en derde ronde in juni. Dit betreft een aantal complexere functionaliteiten.

Nadat de aanpassingen gedaan zijn, is de software die nodig is voor het uitvoeren van het primaire proces gereed. Wederom een mooie nieuwe mijlpaal.

Wat gebeurt er op dit moment in DC Oss?

Utrecht, 17 december 2021 - De oplevering is een belangrijke mijlpaal in de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum. Hiermee kan worden overgegaan naar de volgende fase, het aanbrengen van de mechanisatie door mechanisatiepartner Witron. Door de mechanisatie worden zware processen vervangen en efficiëntievoordelen behaald.

Mechanisatiepartner Witron heeft de dagelijkse leiding over de bouw van de mechanisatie. Diverse teams focussen zich op hun eigen deel van de grote machine. Zo worden er volautomatische palletliften geïnstalleerd, volautomatische order-picking-machines en palletkranen tussen de stellingen geplaatst. Deze laatste razen straks met 30 tot 40 kilometer per uur langs de stellingen om er pallets in te zetten er eruit te halen. Deze onderdelen van de machine worden in Duitsland in elkaar gezet, getest en kant en klaar aangeleverd bij DC Oss zodat ze gemonteerd kunnen worden.

DC Oss klaar voor volgende fase na oplevering aan PLUS

Utrecht, 30 juli 2021 - De oplevering is een belangrijke mijlpaal in de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum. Hiermee kan worden overgegaan naar de volgende fase, het aanbrengen van de mechanisatie door mechanisatiepartner Witron. Door de mechanisatie worden zware processen vervangen en efficiëntievoordelen behaald.

Eerste van 11.000 zonnepanelen gelegd

Het distributiecentrum is gebouwd volgens de BREEAM methodiek. Daarbij wordt op negen aspecten getoetst hoe duurzaam een gebouw is. Onder andere ruim 11.000 zonnepanelen zorgen ervoor dat PLUS het hoogste ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ mag voeren. Rowell Versleijen (Logistiek directeur) en Björn Bertrand (directeur Vastgoed) hebben tijdens de oplevering de eerste van de ruim 11.000 zonnepanelen gelegd. De komende tijd wordt er hard gewerkt om het dak volledig te bedekken.

De focus op duurzaamheid komt ook tot uiting in bijna 12.000 infiltratiekratten in de bodem die zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer, een tank voor tienduizenden liters regenwater zodat er minder leidingwater gebruikt hoeft te worden en een zware warmtepomp voor energiebesparing. In het gebouw, dat ontworpen is door Da Vinci Vastgoed, is rekening gehouden met de toevoeging van veel daglicht om een prettige werkomgeving in ieder deel van het gebouw te creëren. Op het buitenterrein zijn er verschillende ecologische voorzieningen ter bevordering van de biodiversiteit, zoals een bijenhotel en nestkastjes voor vleermuizen.

Bouw DC Oss verloopt voorspoedig

Utrecht, 28 mei 2021 - De bouw van ons nieuwe distributiecentrum in Oss loopt mooi op schema. Het pand is inmiddels zo goed als wind- en waterdicht. Zo is een zeer groot deel van het glas geplaatst en wordt er nu gewerkt aan de gevelafwerking. Ook in het pand gaat het hard. De tussenwanden van de kantoren zijn geplaatst en het de vloeren van het bedrijfsrestaurant zijn betegeld. Op het buitenterrein is geasfalteerd en worden nu lantarenpalen en hekwerk geplaatst. Ook de in- en uitritten worden nu aangelegd. Over een aantal maanden is het pand zo ver gereed dat onze partner in mechanisatie Witron kan starten met het aanleggen van de mechanisatie.

Kijkje op de bouw

Utrecht, 8 april 2021 - De bouw in Oss verloopt voorspoedig. De afgelopen weken is er veel beton gestort, waardoor de vloeren in de hallen bijna volledig klaar zijn. Daarnaast zijn veel van de 92 dockdeuren geplaatst en wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de kantoren. Buiten is begonnen met de aanleg van de parkeerplaatsen en de terreininrichting. Hieronder ziet u een aantal actuele foto’s om een goed beeld te krijgen van alle vorderingen.

Kijkje op de bouw

Utrecht, 30 maart 2021 - De bouw in DC Oss verloopt voorspoedig. Logistiek directeur Rowell Versleijen en Vastgoed directeur Björn Bertrand geven een rondleiding.

Bouw DC Oss mooi op schema

Utrecht, 9 december 2020 - Na het bereiken van het hoogste punt wordt er in Oss toegewerkt naar de volgende mijlpaal; het wind- en waterdicht maken van het pand.

De bouw verloopt voorspoedig. De afgelopen weken is de betonvloer buiten bij de goederenontvangst gestort. Net als de vloer ten behoeve van de expeditie. Voor het hoge gedeelte van het pand geldt dat de gevelbeplating en veel van het glas geplaatst is. Hierdoor worden de contouren van het pand nog meer zichtbaar. Ook is er een start gemaakt met de aanleg van de sprinklerinstallatie en het luchtbehandelingssysteem en wordt de ondervloer in fase 1 van de bouw gestort. Daarnaast wordt er verder gewerkt aan het staalwerk, zodat dat in de loop van januari volledig gereed is.

Hieronder een impressie van de vorderingen tot nu toe:

Kijkje op de bouw

Utrecht, 9 november 2020 - De bouw is in volle gang. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en staat een groot gedeelte van de constructie. Directeur logistiek Rowell Versleijen neemt je in onderstaande video mee voor een kijkje op de bouw.

Hoogste punt PLUS distributiecentrum in Oss bereikt

Utrecht, 15 oktober 2020 - Vier maanden wordt er nu gebouwd aan wat een van de meest moderne distributiecentra van Nederland gaat worden. Deze week werd dat werk bekroond met het bereiken van het hoogste punt op 29,25 meter.

Om het hoogste punt te bereiken moest eerst een stevige fundering worden gelegd. Vorige week werden de laatste funderingsbalken en poeren gestort. Daarnaast is inmiddels de riolering afgerond en zijn er holle wandelementen op de funderingsstroken aangebracht waardoor contouren van het pand zichtbaar worden.


Aandacht voor duurzaamheid

Als ‘Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland’ kiest PLUS er bewust voor om duurzaam te bouwen.. Er is gekozen om gebruik te maken van de BREEAM-methodiek, waarbij getoetst wordt op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting, zonnepanelen, duurzame materialen als FSC hout en zorgen duizenden infiltratiekratten in de grond voor een goede waterberging. Het nieuwe distributiecentrum voldoet daarmee aan het energielabel BREEAM Excellent en is klaar voor de toekomst.


Volgende fase van de bouw

Nu de staalconstructie grotendeels staat gaat er gewerkt worden aan het wind- en waterdicht maken van het pand. Vanaf volgende week worden hiervoor de eerste dakplaten gemonteerd. Medio volgend jaar wordt gestart met de inrichting van de mechanisatie. Eind 2022/begin 2023 kan het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum in gebruik worden genomen.


Over het nieuwe distributiecentrum

Het nieuwe distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle 272 PLUS supermarkten in Nederland beleverd.

Eerste kolommen zijn gehesen!

Utrecht, 21 september 2020

Na de bouwvak zijn de bouwactiviteiten voor de nieuwbouw in Oss weer hervat. Momenteel vindt er veel grondwerk plaats om de basis te leggen voor het torenhoge distributiecentrum dat hier zal herrijzen. Onderdeel van de grondwerkzaamheden is het plaatsen van 11.135 infiltratiekratten om het regenwater gelijkmatig de grond in te laten trekken.

Medio september is de eerste stalen kolom geplaatst. Deze kolom van maar liefst bijna 30 meter hoog markeert het startsein voor weer een bijzondere mijlpaal; het bereiken van het hoogste punt. Halverwege oktober is de stalen constructie dusdanig geplaats dat officieel gesproken kan worden van het behalen van het hoogste punt.

In de tussentijd wordt hard gewerkt aan de detailberekening van de vloer. Dit vergt de nodige precisie omdat er kilo’s aan mechanisatie op komt staan, wat de hele dag door beweegt. Het moet sterk zijn om het gewicht te kunnen dragen, en flexibel genoeg om de bewegingen op te vangen. Zodra het pand wind- en waterdicht is, wordt deze vloer gestort. Waarschijnlijk is dat in het eerste kwartaal van 2021. De bouw van het nieuwe distributiecentrum verloopt hiermee volgens plan.

Bouw nieuw distributiecentrum PLUS officieel gestart

Utrecht, 4 juni 2020 – De onthulling van een metershoog bouwbord markeerde gistermiddag de officiële start van de bouw van het nieuwe PLUS distributiecentrum in Oss. Wethouder Frank den Brok verrichtte deze handeling samen met algemeen directeur Duncan Hoy en directeur Logistiek Rowell Versleijen.

Het nieuwe distributiecentrum, dat eind 2022 opgeleverd zal worden, wordt grotendeels gemechaniseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. Bij het ontwerp van het pand spelen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek bij PLUS: “Na jaren van intensieve voorbereiding zijn we nu gestart met de echte bouw. De komende tijd zal hier ons nieuwe, duurzame en centrale distributiecentrum gebouwd worden, wat ook voor extra werkgelegenheid in Oss gaat zorgen. Wij zullen iedereen in de gemeente Oss en omgeving dan ook zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen.”

Frank den Brok, wethouder economie gemeente Oss: “Het landelijk distributiecentrum van PLUS is een aanwinst voor Oss. Na een tijd van voorbereiding gaat nu de schop de grond in. Straks krijgen meer dan 270 PLUS supermarkten alle houdbare producten geleverd vanuit een hypermodern, gemechaniseerd distributiecentrum op Vorstengrafdonk. En PLUS wordt meteen een van de grotere werkgevers van Oss. Daar zijn we nu al trots op.”

Verloop van de bouw

Bouwbedrijf Van de Ven is inmiddels gestart met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden. De komende tijd staat in het teken van funderingswerkzaamheden en het ophogen van het terrein. Medio volgend jaar is het distributiecentrum dan zover klaar dat er gestart kan worden met de inrichting van de mechanisatie.

Op de foto v.l.n.r.: Rowell Versleijen, directeur Logistiek PLUS, Frank den Brok, wethouder economie gemeente Oss, Frank van de Ven, algemeen directeur Bouwbedrijf Van de Ven, Duncan Hoy Algemeen directeur PLUS.