1. PLUS/
  2. Heinz

Heinz Tomato Frito

Als iets het succes van je gerecht bepaalt, is het een goede basis. Heinz Tomato Frito is gemaakt met zongerijpte tomaten uit de Spaanse Ebro vallei. Om de onweerstaanbare, rijke smaak van Frito te krijgen, mengen we onze tomaten met knoflook en ui die 2,5 uur gesuddert hebben in olie. De delicate smaak en de zachte textuur zijn de perfecte basis voor stoofgerechten, in een pasta, op een pizza of in een rijstgerecht.

Chili con carne

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg het gehakt toe en rul totdat het bruin is. Laat vervolgens afkoelen in een aparte kom.
  2. Fruit in dezelfde pan de gesneden ui en de rode en groene pepers.
  3. Voeg het gehakt weer toe aan de pan samen met de Heinz Tomato Frito en Tomatenblokjes.
  4. Voeg vervolgens de bonen, komijn, chilipoeder, coriander en paprikapoeder toe.
  5. Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur en roer af en toe.
  6. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Test

Kikkererwten-aubergine tajine met kruidige couscous

  1. Snijd de aubergine in blokjes en bak deze aan in een laagje olie. Hak ondertussen de uien in fijne stukjes en voeg deze na 5 minuten bij de aubergine.
  2. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg deze samen met de ras el hanout en de kikkererwten toe. Bak nog 5 minuten mee en blus af met het sap van de citroen en de Heinz Tomato Frito en 200ml bouillon. Laat met de deksel op de pan nog 15 minuten op een laag vuur koken.
  3. Meng de couscous met 300ml groentebouillon en zet apart tot de bouillon is opgenomen door de couscous. Hak ondertussen de kruiden fijn en voeg toe aan de couscous. Zet de couscous 5 minuten apart.
  4. Roer na 5 minuten de couscous door en server in een schaal met daar bovenop de kikkererwten-aubergine tajine.
Test

Gazpacho

  1. Snipper de sjalotjes, hak de komkommer fijn en pers de knoflook.
  2. Pureer de sjalotjes, komkommer, knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Schenk er, als de soep te dik is, bouillon bij en voeg de Heinz Tomato Frito en Gepelde Tomaten toe en pureer alles tot een gladde soep.
  4. Voeg peper en zout toe naar smaak en laat de soep in de koelkast koud worden.
  5. Serveer de soep gegarneerd met basilicum.
Test