1. PLUS/
  2. Sourcy Hydratatie

Drink je wel genoeg?

Je hebt ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig voor een gezonde levensstijl en omdat water geen calorieën bevat kun je het zorgeloos drinken (*voedingscentrum.nl). Maar niet iedereen realiseert zich het belang van voldoende drinken. Zo vergeet 43% van de Nederlanders wel eens te drinken, en drinkt bijna 20% minder dan ze eigenlijk van plan waren, met name omdat men te druk was met andere activiteiten (*GFK Vrumona dorst-onderzoek 2019).

Hoe zorg je er nou voor dat je genoeg water drinkt op een dag?

       
Test   Begin de dag met een glas water. Dit heeft verschillende voordelen; je kickstart je hersenen en krijgt               meteen een fris gevoel. Zo begin je de dag goed!

Test  Omarm een nieuwe gewoonte en zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij je hebt als je de deur uit gaat. Of zet een fles water op je bureau zodat je niet vergeet te drinken!
 
Test  Drink een glas water tijdens het eten. Zo ben je ook nog eens eerder verzadigd en eet je minder snel te veel.

 
Test  Flavour it! Gewoon water vinden we soms wat saai, maar gelukkig kun je eindeloos variëren met diverse       waters met een smaakje.

Een voorbeeld van een heerlijke smaakvariatie op gewoon water is Sourcy Sprankelend mineraalwater met de natuurlijke smaak van citroen. Voldoende water drinken wordt zo verrassend makkelijk en lekker. En het bevat uiteraard géén suiker en dus ook géén calorieën! Zo kun je vol genieten van je gezonde levensstijl.

Wist je dat?

  • Bruisend water een effect heeft op je smaakpapillen?
  • Voldoende hydratatie bijdraagt aan een gezonde huid?
  • Water 5 minuten na het drinken alweer uit de maag is, op weg naar je andere organen?
  • Plat water een verzadigd gevoel kan geven, terwijl bruisend water de spijsvertering juist op gang helpt?
  • Mineraalwater écht uit de bodem komt, verrijkt is met mineralen en direct gebotteld wordt?
  • Sourcy mineraalwater uit Nederlandse bron komt?