1. PLUS/
  2. Niemand werkt zo secuur als Jessica en Ellen

Niemand werkt zo secuur als Jessica en Ellen

“Ze noemen mij altijd een toppertje”, zegt Jessica Ligtenberg (33) stralend. Al vijftien jaar werkt ze bij PLUS Alfring in Bergentheim en voelt zich er enorm op haar plek. Ook Ellen Hesselink (23) vindt het “supergaaf om hier te mogen werken”. Sinds vier maanden is ze in dienst bij PLUS Alfring. En wil er naar eigen zeggen nu al niet meer weg.

Beide meiden zijn bij PLUS Alfring terechtgekomen via Linda Ekkel, mobiliteitscoach bij Restart. Zij helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om een passende werkplaats te vinden en biedt daarnaast begeleiding op de werkplek. Voor Jessica is het inmiddels al een tijd geleden, maar Ellen ziet Ekkel nog regelmatig.

Meegedacht

Als we Ellen vragen of ze even tijd heeft, moeten we toch echt even wachten. Ze kan niet zomaar de pakken melk buiten de koeling laten staan. We zien haar snel haar werk afmaken en letterlijk een klein sprintje trekken richting de camera.

“Het bevalt me heel goed”, zegt Ellen. Haar twinkelende ogen zeggen eigenlijk al genoeg. “Er wordt echt met je meegedacht en gekeken wat er het beste bij je past en wat vooral niet. Dat is heel fijn. Ik was enorm blij toen ik hoorde dat ik hier aan de slag mocht. Ik werkte hiervoor namelijk bij een andere supermarkt, maar kon daar niet blijven. Dankzij mijn mobiliteitscoach zat ik heel snel op mijn plek bij PLUS.”

Onmisbaar

Denk je aan PLUS Alfring, dan zie je Jessica. Volgens velen is ze echt onmisbaar geworden. “Vijftien jaar geleden begon ik met acht uur per week, maar tegenwoordig werk ik al dertig uur per week. Ik zorg ervoor dat de winkel heel schoon en netjes is, zodat collega’s hun werk goed kunnen doen. Daarnaast vul ik vakken en houd ik onze lijsten bij. En ik heb goed contact met klanten.”

Dat ze druk is, merken we tijdens het filmen wel. IJverig zien we haar door de winkel lopen met een winkelwagen vol schoonmaakspullen. De hele middag met diezelfde grote lach op haar gezicht.

Hartelijk welkom

Ondernemer Marthijn Alfring spreekt vol lof over beide meiden: “Ze passen enorm goed in het team en zorgen altijd voor een hartelijk welkom.” Hoewel er een uitgewerkt plan door mobiliteitscoach Ekkel wordt geboden en er soms net iets meer structuur nodig is, doen de meiden volgens Alfring echt niet onder voor de rest. “Voor mij zijn het gewoon medewerkers, net als iedereen. Ik ben heel gelukkig met ze. En ik weet dat onze klanten ze ook zeer waarderen.”

Bedrijfsleider Erna Middag leidt die middag de opnames. Ook van haar krijgen de meiden alleen maar positieve woorden. “Ik denk dat niemand zo secuur werkt als Jessica en Ellen!”

Samenwerking Restart

“Vanuit het servicekantoor van PLUS waarderen wij dit enorm”, zegt Lieke Rietkerken, P&O adviseur retail bij PLUS Retail. “Ongeveer driekwart van de PLUS ondernemers hebben al mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Onlangs zijn wij een samenwerking gestart met Restart om onze ondernemers hierin nog meer te ontzorgen. Zij kunnen de werving, het papierwerk en de begeleiding uit handen te nemen. Op die manier hopen we nog meer ondernemers te stimuleren en te faciliteren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.”