1. PLUS/
  2. Spruitjes

Vers van onze groenteafdeling

Hollandse spruitjes

Gekookt, rauw, gefrituurd, geblancheerd... spruiten kunt u op zoveel manieren op tafel zetten. Onze teler is al de derde generatie spruitjesteler in Schermer. Met een speciale spruitenplukmachine worden de lekkerste spruitjes voor ons geselecteerd. Doordat wij al onze groente en fruit de hele dag door op versheid controleren, weet u zeker dat deze spruitjes altijd super vers zijn!

V.O.F. van der Burg

Onze spruitjesteler V.O.F. van der Burg

V.O.F. van der Burg is een akkerbouwbedrijf in de Schermer. Hier wordt naast diverse akkerbouwgewassen de spruitkool als belangrijkste gewas geteeld. Het bedrijf is na een verhuizing uit Berkel en Rodenrijs in 1954 in de Schermer gestart. Nu wordt het bedrijf voortgezet door Ad en Job van der Burg, de derde generatie in de Schermer.

"Er worden ongeveer tien verschillende spruitenrassen geteeld op vijftig hectare. De verschillende rassen zorgen ervoor dat er vanaf september tot begin maart geoogst kan worden. Bepaalde rassen groeien sneller zodat deze in september al oogstbaar zijn. De oogst gebeurt door middel van een zelfrijdende oogstmachine op rupsbanden. De spruiten die geoogst zijn worden in een wagen geleegd. De wagen met spruiten wordt in de koelcel gekoeld. Door de spruiten na oogst zo snel mogelijk te koelen, blijven ze langer vers in de winkel."