1. Home/
  2. Verantwoord
  3. /Mens en maatschappij

Mens en Maatschappij

De PLUS supermarkten zijn gericht op het leveren van goede en verantwoorde producten en het verlenen van optimale service. Daarnaast willen we in de directe omgeving van onze winkels een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Met activiteiten die het mogelijk maken om kinderen gezond op te laten groeien, of die bijdragen aan een veilig woon-, leef- en werkklimaat. PLUS vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn voor haar medewerkers. In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil. Alleen met hun inzet en enthousiasme is het mogelijk om de beste supermarkt van Nederland te worden. Daarom hebben we een ruim aanbod aan opleidingen, bieden we voldoende doorgroeimogelijkheden en besteden we veel aandacht aan talentontwikkeling.

Hiermee behoort PLUS Retail tot de beste werkgevers van Nederland.

Opleidingen binnen PLUS

Ontwikkeling van medewerkers is belangrijk. Met het programma PLUS Power wordt de ontwikkeling van medewerkers gestimuleerd. Zowel voor de medewerkers in de winkels als voor de collega’s op het servicekantoor en in de distributiecentra is er een uitgebreid opleidingsaanbod. Elk jaar stijgt het aantal mensen dat een opleiding volgt bij PLUS.

PLUS beweegt beter

Op de distributiecentra is een programma onder de noemer ‘PLUS beweegt beter’. Door verschillende initiatieven wordt er gewerkt aan de vitaliteit van de medewerkers. Sportactiviteiten, trainingen, maar bijvoorbeeld ook een periodieke medische keuring. Ook op het servicekantoor wordt er aandacht besteed aan gezondheid en vitaliteit. Zo zijn er lunchsessies om medewerkers meer te leren over gezonde voeding en wordt er na werktijd samen gesport.

Lokaal het verschil maken

Met de 218 zelfstandige ondernemers wordt lokaal het verschil gemaakt. Winkels organiseren workshops over gezonde voeding, steunen voedselbanken, doneren statiegeld aan een goed doel of sponsoren sportclubs. Maar ook aandacht voor de omgeving is belangrijk. Zo hebben winkels veel aandacht voor het beperken van geluidsoverlast tijdens het laden en lossen van de vracht en zetten ze zich in om zwerfvuil in de omgeving te verminderen.

Partner Fonds Gehandicaptensport

PLUS Retail is 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport. Met de jaarlijkse bijdrage van PLUS steunt Fonds Gehandicaptensport meerdere (lokale) evenementen die gericht zijn op gehandicaptensport. Dit met het verstrekken van een subsidie welke te besteden is aan eten en drinken voor het betreffende sportevenement. De organisaties van de evenementen kunnen hun gezonde inkopen doen bij de lokale PLUS supermarkt.