1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Goed eten
  4. /Verantwoorde keuken: hoe ga je van start?
« TERUG
Verantwoorde keuken, hoe ga je van start?

Verantwoorde keuken: hoe ga je van start?

Je wilt een meer verantwoorde keuken, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen? Geen probleem! Wij geven een verantwoord antwoord op een drietal veelgestelde vragen. Doe er je voordeel mee en zet de eerste stappen naar een duurzame keuken.

Hoe zorg ik ervoor dat ik minder verspil?

  • We gooien in Nederland gemiddeld 135 kilo eten per persoon per jaar weg (Bron: Universiteit van Wageningen). Tip: kook bijvoorbeeld op zondag voor meer dagen, vries in en werk met boodschappenlijstjes. Kijk op plus.nl/minderverspillen voor meer antiverspillingstips.

Ik wil bewuster vlees eten, maar weet niet hoe

  • Kies voor biologisch vlees, of ontdek alle keurmerken die er zijn voor vlees. Plan ook elke week een Vega Vrijdag in, zodat je op vrijdag een keer geen vlees eet.

Hoe kan ik duurzamer eten?

  • Je weet dat groente en fruit goed is voor je gezondheid. Maar het eten van seizoensgroente en seizoensfruit is ook nog eens goed voor het milieu. Je vindt hier een aantal recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens ontzettend duurzaam op dit moment. Nog meer bewuste keuzes maken? Download dan The Questionmark app.

Bekijk hier al onze recepten met seizoensgroente boerenkool.

OOK INTERESSANT