1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Aardappelen het geheim van de schil
Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings

Aardappelen en het geheim van de schil

Aardappelen op het menu? Een eeuwenoude traditie die nog steeds heel populair is. Niet gek, want aardappelen zijn voedzaam en veelzijdig. Laat de aardappel ook eens in de schil, dan blijven meer vitamines en vezels behouden.

Gepofte aardappel met kruidenmascarpone en toppings

    1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Boen de aardappelen schoon. Prik de aardappelen rondom met een vork in. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie.
    2. Pof de aardappel in de voorverwarmde oven op het rooster. De aardappel is in 35-40 minuten gaar. Door met een vork of stalen prikker in de verpakte aardappel te prikken, kun je checken of de aardappel gaar is; glijd je makkelijk door het kruim dan is dat het geval.
    3. Roer de mascarpone los. Pers de knoflook boven de mascarpone en voeg de peterselie en basilicum toe. Meng de knoflook en kruiden door de mascarpone. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Vouw het aluminiumfolie open en snijd de aardappels in. Serveer met de kruidenmascarpone.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 12 Gourmandine aardappelen
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

Pikante chili aardappelen met witte kaas en grove guacamole

Pikante chili aardappelen met witte kaas en grove guacamole

    1. Kook de aardappelpartjes met schil in water met eventueel zout in 12 minuten gaar.
    2. Prak voor de guacamole intussen met een vork de avocado’s grof. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de avocado. Pers de limoen uit en prak het sap met de zure room en de helft van de koriander door de avocado’s. Breng op smaak met peper.
    3. Giet de aardappelen af. Verhit in een ruime koekenpan (of neem 2 koekenpannen) de olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg chilipoeder naar smaak toe bij de aardappelpartjes en bak nog 30 seconden.
    4. Schep de aardappelpartjes op een schaal. Verkruimel de kaas grof boven de aardappelen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de guacamole.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Gourmandine aardappelen (1000 g), ongeschild in partjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 el zure room (of crème fraîche)
  • 1 bakje koriander (à 20 g), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • ½ tot 1 tl chilipoeder
  • 150 g witte kaas

Ingrediënten

Italiaanse aardappelsalade met courgette

Italiaanse aardappelsalade met courgette

    1. Kook de aardappelen in water, eventueel met wat zout, in 10 minuten gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud op een bord.
    2. Schenk de olijfolie in de koekenpan en bak de courgette in 4 minuten beetgaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
    3. Schep de aardappelblokjes met de courgette op een brede schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    4. Schep de tomaat met de rucola door de aardappel en courgette. Schep de ricotta met 2 theelepels op de salade.
    5. Sprenkel de olijfolie over de salade en bestrooi met zout en peper naar smaak. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas grof boven de salade.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Gourmandine aardappelen, ongeschild in blokjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 trostomaten, in partjes
  • 1 zak rucola (75 g)
  • 150 g ricotta
  • 25 g Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Aardappelpizza met paddenstoelen, buffelmozzarella en noten

Aardappelpizza met paddenstoelen, mozzarella en noten

    1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen bij het pizzadeeg. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat.
    2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze flinterdun, in plakjes van 1-2 millimeter.
    3. Verdeel de aardappelplakjes met de paddenstoelen, mozzarella, amandelen, walnoten en tijm over het pizzadeeg. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
    4. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel de pizza met olijfolie en snijd in stukken.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg (à 400 g)
  • 4 Gourmandine aardappelen, ongeschild
  • 2 bakjes paddenstoelenseizoensmelange (à 200 g)
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 50 g amandelen
  • 50 g walnoten
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • olijfolie, om te besprenkelen
Extra
  • Bakplaat

Ingrediënten