1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zelf granola maken
« TERUG
Zelf granola maken

Zelf granola maken

Zelf granola maken is helemaal niet zo moeilijk. En oh zo lekker! Meng al je ingrediënten goed door elkaar. Plaats de granola 25 minuten in de oven en klaar ben je!

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Smelt de kokosolie in een pan.
  2. Meng de havermout, pittenmix en notenmix door elkaar. Meng vervolgens de olie en honing er goed door, zodat alles met een laagje bedekt is.
  3. Verdeel de granen over de bakplaat. Bak de granola circa 25 minuten goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  4. Haal de plaat uit de oven en laat de granola afkoelen. Meng het gedroogde fruit erdoor. Doe over in een afsluitbare pot en bewaar op een koele en droge plek.

Tip:
Meng er grof gehakte extra pure chocolade door, nadat de granola is afgekoeld.

Deel:

Ontbijt

Ca. 15 minuten (+25 minuten oventijd)

6 personen

Ingrediënten

  • 3 1/2 el kokosolie
  • 300 g havermout
  • 100 g pittenmix
  • 100 g notentmix
  • 3 1/2 el honing
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 75 g cranberries, licht gezoet
  • 75 g gedroogde abrikozen, in stukjes
Extra
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Ingrediënten