1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Feest? Gourmetten maar!
« TERUG
Feest? Gourmetten maar!

Feest? Gourmetten maar!

Iets te vieren of gewoon omdat het zo lekker is? In deze tijd van het jaar verschijnt de oude, vertrouwde gourmetset weer vaker op tafel. Met deze tips maak je van de gourmetavond echt een feestje!

Gourmetten. Nederlanders zijn er dol op. Of je nou van zoet of hartig houdt, of van vlees, vis of groenten: gourmetten vindt (bijna) iedereen lekker. Je bepaalt tenslotte zelf wat je in het pannetje doet.

PLUS maakt ‘t je makkelijk
Bij PLUS vind je alles voor een heerlijk avondje gourmet. Met de gourmetschotels van PLUS Moment (met Beter Leven keurmerk) kies je niet alleen voor een optimale smaak, maar ook voor verantwoorde kwaliteit. Zo genieten jullie zorgeloos van een puur en eerlijk stukje vlees. Daarnaast vind je in de winkel en online een groot assortiment vlees gourmetschotels van PLUS Lekker gourmetten. En ook op het gebied van vis en groente valt er genoeg te kiezen. Wat te denken van onze in knoflook gemarineerde garnaaltjes. Hoor je ze al sidderen in het pannetje?

Tip: creatief met pannenkoekjes
Natuurlijk kun je ook zelf heerlijke gerechtjes maken. Wees eens creatief met mini-pannenkoekjes. Ideaal voor kinderen! Maak een pannenkoekenbeslag en zet bijvoorbeeld bakjes met appel, champignons, peer, stukjes ham of stukjes geitenkaas op tafel. En wist je dat PLUS ook kant-en-klare gourmetpannenkoekjes heeft? Handig als je even krap in de tijd zit!

Gourmetrecepten om je vingers bij af te likken
Een avondje gourmetten, daar kun je alle kanten mee op. Wat dacht je van nachochips met gesmolten kaas of gebakken peer met speculaasijs, lekker! Maak van jouw pannetje een klein feestje met onze recepten van 24Kitchen. Je maakt ze in een handomdraai.

Tex-mex pannetje
Maak een bonenmix met paprika, tomaten, peper en het komijnpoeder. Bedek de bodem van de gourmetpannetjes met nacho chips en schep jouw bonenmengsel erop. Bedek met geraspte kaas, en bak het geheel tot de kaas gesmolten is. Schep er een beetje crème fraîche op en je pannetje is klaar!

Gebakken peer met speculaasijs
Snijd de peren van het klokhuis af in plakken en meng met kaneel en suiker. Smelt een klontje boter in de gourmetpannetjes en bak de plakjes peer tot ze warm zijn en de suiker is gesmolten. Verkruimel de speculaasjes. Rol de bollen ijs door de speculaaskruimels en leg ze even in de vriezer tot de peer klaar is. Serveer het bolletje ijs bij de peer.

Gourmetten

Gourmetrecepten van 24Kitchen

Bekijk ze allemaal

Gourmet, grill & fondue