1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Tips
  4. /Nu eerst een kop koffie
« TERUG
Nu eerst een kop koffie

Nu eerst een kop koffie

De dag beginnen zonder koffie? Onvoorstelbaar! Bij het ontbijt hoort een goede kop koffie, al dan niet met een scheutje warme melk.

Filterkoffie
Filterkoffie is nog steeds nummer één onder de koffiesoorten. Handig als je een grote hoeveelheid koffie in één keer wilt zetten, want uit één kan filterkoffie schenk je zo tien koppen koffie. Je maakt je kopje filterkoffie helemaal af met warme opgeschuimde melk en een lekkere topping als cacaopoeder. En soms heb je gewoon zin in iets extra’s. In het weekend bijvoorbeeld. Dan maakt een klein scheutje koffiesiroop of koffielikeur met karamel- of chocoladesmaak je koffie extra speciaal. Genieten maar!

Latte macchiato

Latte macchiato
Latte macchiato betekent letterlijk ‘melk met vlekken’ in het Italiaans. Een latte macchiato is dus in feite warme melk met een ‘vlekje’ koffie. Maar hoe maak je de perfecte laagjes bij een latte macchiato?

  1. Warm en klop melk op. Dit kun je met de hand doen in een pannetje met een klopper, met een automatisch opschuimkannetje of met het opschuimsysteem van je koffieapparaat.
  2. Vul een glas tot net onder de rand met de melk en houd een beetje melkschuim apart. Laat even staan, zodat de melk een beetje opstijft en je mooiere laagjes krijgt.
  3. Zet een kopje espresso en doe het in een kannetje waarmee je de koffie gemakkelijk bij de melk kunt schenken.
  4. Schenk de espresso voorzichtig in de melk. Als het goed is, zie je de koffie zweven tussen de melk en de schuimlaag.
  5. Schep er nog een beetje opgeklopte melk bovenop en je latte macchiato is klaar om te serveren.
IJskoffie

IJskoffie
Koffie is ook koud erg lekker! Denk aan een frappuccino of een ijskoffie. Wat het verschil is? Voor een frappuccino mix je koffie met ijsklontjes en (slag)room tot een soort milkshake. IJskoffie is in feite een koude koffie met een beetje melk en ijsblokjes. Het maken is heel simpel. Zet (sterke) koffie en laat hem helemaal afkoelen in de koelkast. Door vervolgens melk en ijsklontjes toe te voegen zal de koffie wat milder van smaak worden.

Cappuccino

Cappuccino
Voor een mooie kop koffie hoef je echt het huis niet uit! Maak een heerlijke cappuccino door een shot espresso, met één deel melk en één deel melkschuim in een kopje te schenken. Volgens Italianen drink je een cappuccino echter wel uitsluitend bij het ontbijt!

Espresso

Espresso
Espresso is een klein kopje zeer geconcentreerde koffie, dat je maakt door onder hoge druk water door gemalen koffie te persen. Een doppio of dubbele espresso maak je met een dubbele hoeveelheid espresso.

Deel:

Onze heerlijke koffie