1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /8x nieuw in het schap: klimaatneutrale koffie met speciale actie!

8x nieuw in het schap: klimaatneutrale koffie met speciale actie!

PLUS breidt haar assortiment Fairtrade koffie verder uit met nieuwe klimaatneutrale varianten. Op deze manier neemt PLUS haar verantwoordelijkheid om de productie van koffie blijvend te garanderen.

Naast de Limited Edition uit Colombia gaat het om drie soorten PLUS Moment Single Origin koffie. De nieuwe varianten zijn als zowel per zak (koffiebonen 500 gram) als per pakje met tien cups verkrijgbaar.

Klimaatneutraal

Bij de productie van klimaat neutrale koffie wordt de CO2-uitstoot in de keten zoveel mogelijk gereduceerd. Wat overblijft wordt gecompenseerd met CO2-rechten van Ethiopische koffieboeren. De koffieboeren en hun families gebruiken schonere houtovens om mee te koken. Deze verminderen het houtgebruik met vijftig procent en de CO2-uitstoot tot zeventig procent. Zo worden er minder bomen gekapt om het bos in stand te houden en de boeren aan meer inkomsten te helpen. Want hoewel de armste landen het minst bijdragen aan de uitstoot van broeikasgassen, ondervinden zij er de meeste problemen van. En dat is niet fair.

Smaakvol design van Nina Bru

Voor de nieuwe Fairtrade en klimaatneutrale koffievarianten PLUS Limited Edition bonen (500 gram) en cups uit Colombia  vroeg PLUS aan kunstenares en koffieliefhebber Nina Bru een ontwerp voor de verpakking en een bijpassend espressokopje te maken.  Bru. “De bedoeling was om een totaal concept te creëren om duidelijk te maken dat PLUS hele speciale koffies heeft voor bijzondere momenten. Dit heb ik vertaald doormiddel van originele sprekenede  verpakkingen en een uniek gepersonaliseerd espresso kopje. De figuren bewegen en dansen sierlijk in het vlak en beelden een scala van emoties uit. Voor deze speciale PLUS limited edition koffie wil ik koffieliefhebbers  een  gevoel van feest voor de smaakpapillen geven”.

Speciale actie

Alle koffiezakken met bonen zijn voor 6,99 euro bij PLUS verkrijgbaar; alle cups liggen voor 2,49 euro in de schappen. Zo lang de voorraad strekt ontvang je bij aankoop van drie zakken bonen of zes pakjes cups uit de Single Origin Landen-reeks een genummerd kunstkopje van Nina Bru.

PLUS-website-webshop:/Contentpaginas/Over PLUS/nieuwsberichten/koffie_8.jpg