1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Alle PLUS supermarkten klimaatneutraal

Alle PLUS supermarkten klimaatneutraal

Alle 262 PLUS supermarkten zijn voortaan klimaatneutraal. Daarmee is PLUS de eerste retailer in Nederland.

PLUS zet zich al jaren in om de winkels energiezuiniger te maken. Zo vergroenen wij al sinds 2011 onze stroom 100%. De laatste 3 jaar is daarbij bewust gekozen voor Europese windenergie. Daar komt nu ook compensatie van de CO2-uitstoot van het gasverbruik en de koelingen van de winkels bij. Dit maakt alle supermarkten van PLUS geheel klimaatneutraal.

Energie-efficiëntie verder omhoog

PLUS ondersteunt ondernemers om efficiënt om te gaan met energie en daar waar mogelijk ook zelf energie op te wekken. Zo hebben verschillende winkels zonnepanelen op het dak, zuinige koelingen, elektrische bestelauto’s en wordt er gebruik gemaakt van energiezuinige ledverlichting. De energie-efficiënte is in de afgelopen tien jaar met meer dan 20% verhoogd. Het doel is om dit in de komende jaren nog verder te verbeteren.

CO2-reductie voor zuinig koken in Ethiopië en India

PLUS compenseert de CO2-uitstoot met een mix van Gold Standard-certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Voor compensatie van de CO2-uitstoot afkomstig van het gasverbruik, investeren wij in efficiënte kooktoestellen voor gezinnen in Ethiopië en India. Dit doen wij samen met Fair Climate Fund. Door deze kooktoestellen wordt de uitstoot van CO2 van meer dan 2.500 gezinnen aanmerkelijk teruggebracht en hebben zij een veel beter bestaan. Klimaatneutraal zichtbaar in de winkels

Plan servicekantoor en distributiecentra

PLUS heeft nu haar winkels klimaatneutraal gemaakt; tussen 2017 en 2020 worden ook het servicekantoor en de distributiecentra klimaatneutraal.