1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Frisdrank en calorieën: bij PLUS weet je wat je drinkt

Frisdrank en calorieën: bij PLUS weet je wat je drinkt

Weet jij hoeveel calorieën er in een glaasje cola zitten? Met onze nieuwe frisdrankcalorieënmeter wordt het een stuk eenvoudiger om op de calorieën te letten. PLUS is de eerste supermarkt die haar klanten op deze manier informeert in de winkel.

Met behulp van de drie kleuren wordt in één oogopslag duidelijk hoeveel calorieën frisdranken bevatten. Blauw staat voor 0-10, geel voor 11-67,5 en rood voor meer dan 67,5 kilocalorieën per glas van 250 milliliter. Deze manier van informeren is tot stand gekomen na zorgvuldige testen en gesprekken met consumenten, ondernemers en leveranciers. Voor de drie categorieën zijn de richtlijnen van Stichting Ik kies bewust aangehouden.

Bewustere keuze

PLUS kiest voor deze manier van communiceren om klanten nog beter te informeren. Zo wordt het nog eenvoudiger om een bewustere keuze te maken. Vanaf week 22 vind je de calorieën terug in al onze supermarkten.

Nieuw: PLUS Bruisend Water met smaakje

Omdat bij PLUS steeds vaker frisdranken met een laag aantal calorieën over de toonbank gaan, introduceert PLUS drie nieuwe varianten PLUS Bruisend Water: komkommer, munt en citroen. Heerlijk fris tijdens de warme dagen en vrij van calorieën.