1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Nouara uit Huizen Fairtrade gezicht van PLUS

Nouara uit Huizen Fairtrade gezicht van PLUS

Nouara uit Huizen is het nieuwe PLUS Fairtrade gezicht! Zij is niet alleen te zien in communicatiemiddelen van PLUS, maar krijgt daarnaast een jaar lang gratis PLUS Fairtrade bananen! Tijdens de Fairtrade fruithappen-actie bij PLUS Van den Brom in Huizen is Nouara op de foto gezet, net als alle andere deelnemende kinderen. De vijf foto’s met de meeste likes op Facebook zijn door de PLUS jury, bestaande uit Vivian Reijs en PLUS ondernemer Harald van den Brom, beoordeeld. Zij vonden de foto van Nouara het schattigst en meest stralend.

Nouara uit huizen nieuwe gezicht PLUS Fairtrade

In het kader van de Fairtrade Week organiseerde PLUS op woensdag 28 oktober 2015 de Fairtrade fruithappen-actie. Alle deelnemende kinderen werden daarna op een fruitige manier op de foto gezet. In totaal deden 75 kinderen tussen de vier maanden en vier jaar oud mee met het evenement dat plaatsvond bij PLUS Van den Brom in Huizen. Zij kregen een fruithapje van verse Fairtrade bananen voorgeschoteld. Voedingscoach Vivian Reijs gaf het startschot en voorafgaand gaf ze ook een fruitworkshop voor alle aanwezige kinderen.

Fairtrade bananen
PLUS verkoopt alweer vijf jaar 100% Fairtrade gecertificeerde bananen. Vanuit haar merkwaarde Verantwoord heeft PLUS in 2010 deze overstap als eerste supermarkt in Nederland gedaan. Dit heeft al geresulteerd in meer dan 32 miljoen kilo verkochte bananen en 1,7 miljoen dollar premie voor de Colombiaanse boeren in de afgelopen vijf jaar. Ook zijn alle ananassen, thee en koffie die onder eigen merk in de schappen liggen, Fairtrade gecertificeerd. Daarnaast voldoet de cacao in de PLUS Huismerk chocoladerepen, paaseitjes en chocoladeletters aan de Fairtrade voorwaarden. En ook in andere productgroepen is het Fairtrade keurmerk volop te vinden.

Klik hier voor alle fruitige foto’s van de kinderen tijdens het evenement.