1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS brengt Kerst naar de kraamafdeling

PLUS brengt Kerst naar de kraamafdeling

Utrecht, 27 december 2019 - PLUS heeft op kerstavond gezinnen die dachten hun kerstdiner te moeten missen op een bijzondere manier verrast. In Geboortecentrum FAM van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg hebben zij voor kers(t)verse ouders een heerlijk kerstdiner verzorgd. Zo hebben enkele van deze gezinnen onverwacht tóch samen kunnen genieten van een kerstdiner, speciaal voor hen klaargemaakt door een chef-kok.

Kraamafdeling decor voor kerstdiner
Het is misschien wel de mooiste reden om het kerstdiner over te moeten slaan: je hebt net de nieuwste telg in de familie verwelkomd. Elk jaar is dit bij zo’n 1.200 gezinnen het geval. De supermarkt heeft op de kraamafdeling enkele gezinnen op hun eigen kamer met een persoonlijk kerstdiner weten te verrassen. Waardoor zij alsnog samen hebben kunnen genieten van hun kerstkindje én kerstdiner. Ook de verpleegkundigen mochten een hapje mee eten. Met dit initiatief heeft PLUS hun kerstcommercial tot leven gebracht.

Valerie en Sander, kers(t)verse ouders van kerstkindje Lobke: “In deze periode een kindje krijgen is natuurlijk al super bijzonder en dit maakt het moment en de herinnering nóg mooier. Hier gaan we elk jaar met kerst aan terugdenken.”

Kerstdiner op de kraamafdeling

Kerst in het ETZ in Tilburg
In Geboortecentrum FAM van het ETZ is het tijdens de feestdagen vaak iets rustiger, omdat er op deze dagen geen geplande bevallingen, zoals keizersnedes, plaatsvinden. Maar er zijn natuurlijk altijd kindjes die niet op zich laten wachten. Dit jaar zijn er op kerstavond in het ETZ zeven kerstkindjes geboren, inclusief een tweeling. Hoewel de verpleegkundigen elke dag nieuwe kinderen ter wereld zien komen, blijft kerst een bijzondere tijd om te werken.

Maudy van Poppel, neonatologie verpleegkundige bij Geboortecentrum FAM: “Bevallen met kerst betekent dat je niet thuis kunt zijn bij de rest van de familie, dus daarom willen we het altijd extra speciaal maken voor deze mensen. Op zo’n avond krijgt iedereen net dat beetje extra aandacht en liefde. We vinden het daarom geweldig dat we hen dit jaar samen met PLUS dit heerlijke kerstdiner hebben kunnen aanbieden.”

Bekijk hier de video.

Over PLUS
PLUS is met ruim 260 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. De PLUS Retail-organisatie bestaat uit het servicekantoor in Utrecht, drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster. PLUS is het coöperatieve huis voor onze 224 zelfstandige supermarktondernemers. Ons gezamenlijk doel is een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat en de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag. Onze lokale supermarktondernemers spelen hierbij een belangrijke rol – met hun persoonlijke service en betrokkenheid zijn zij verbonden met de buurt. Meer informatie over PLUS Retail vindt u op www.plus.nl/over-plus.