1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS en Grolsch introduceren nieuwe duurzame verpakking

PLUS en Grolsch introduceren nieuwe duurzame verpakking

Utrecht, 3 maart 2020 – PLUS wil de milieu-impact van al haar consumentenverpakkingen terugdringen. Hierbij focust PLUS op eigen huismerkverpakkingen en wordt actief samengewerkt met leveranciers. De introductie van de nieuwe kartonnen TopClip-verpakking van Grolsch is hier een goed voorbeeld van.

PLUS zet in op fors minder en duurzamere verpakkingen in 2025. De uitgangspunten hierbij zijn minder, hernieuwbaar en recyclebare verpakkingen. PLUS ziet dat ook leveranciers zich steeds meer inzetten om duurzamer te verpakken en omarmt deze initiatieven. Zo heeft bierbrouwer Grolsch de ambitie om nog dit jaar te starten met al haar plastic blikfolies te vervangen door kartonnen verpakkingen. De brouwer introduceert daarom nu de gepatenteerde TopClip-verpakking voor al haar multipacks blikken. Deze nieuwe verpakking is 100% plasticvrij. Als alle blikfolies zijn vervangen door deze kartonnen TopClip-verpakkingen bespaart Grolsch per jaar ruim 100.000 kg nieuw plastic. Dit is vergelijkbaar met ruim 4 miljoen nieuwe plastic tassen.

Exclusief bij PLUS
De nieuwe kartonnen TopClip-verpakkingen worden exclusief bij PLUS Supermarkten geïntroduceerd. Vanaf medio maart tot eind augustus 2020 zijn de Grolsch multipacks met TopClip-verpakkingen verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal PLUS supermarkten. Na een succesvolle introductie heeft Grolsch de ambitie om nog dit jaar te starten met alle multipacks blik om te zetten van blikfolie naar de TopClip-verpakking.

Joris Bons, Senior categorymanager bij PLUS: “Goed om te zien dat een grote brouwer als Grolsch dit initiatief neemt. Het sluit aan op de verpakkingsrichtlijnen van PLUS. Ik hoop op een succesvolle introductie van de nieuwe kartonnen TopClip-verpakkingen zodat we deze straks in al onze winkels kunnen aanbieden.”

Verpakkingsbeleid van PLUS
PLUS is hard op weg om haar 4.500 huismerkverpakkingen waar mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar te verpakken. Het afgelopen jaar werden om deze reden onder meer de verpakkingen van vleeswaren, maaltijdsalades, aardappelen, salades en sapflesjes verduurzaamd. Bovendien zijn inmiddels alle zwarte plastic verpakkingen uitgefaseerd. Ook in 2020 gaat PLUS verder met het verduurzamen van de verpakkingen. Zo is recent de gebaksafdeling van de supermarktorganisatie verduurzaamd. De plastic blisterverpakkingen zijn vervangen door kartonnen verpakkingen met FSC-keurmerk en het plastic venster bestaat voor 80% uit gerecycled PET. Op jaarbasis wordt hierdoor 168,000kg aan plastic bespaard.

PLUS en Grolsch introduceren nieuwe duurzame verpakking