Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
PLUS introduceert tomatensoep en tomatensaus onder het nieuwe merk ‘OverLekker’ van Hutten. Voor deze producten gebruikt Hutten onverkochte tomaten en uien uit PLUS winkels. In eerste instantie draait dit project vier maanden als proef. Bij succes zet de supermarkt de verkoop voort. Dit initiatief tegen voedselverspilling voeren PLUS en Hutten uit in samenwerking met Wageningen UR. Je vindt de nieuwe producten vanaf 1 mei 2015 in dertien PLUS supermarkten.
‘OverLekker’Tomaten of uien die bijvoorbeeld in de winkel een (lichte) beschadiging hebben of niet meer in hun verpakking zitten, worden minder goed verkocht. Toch zijn ze nog van hoge kwaliteit en zelfs extra gerijpt, wat qua smaak ideaal is voor verwerking in soepen en sauzen. In opdracht van PLUS verwerkt Hutten –exclusief voor PLUS – de tomaten en uien tot ‘OverLekker’-tomatensoep en -tomatensaus. Voor deze proef heeft Hutten een aparte productieruimte ingericht waar de koks de producten voor ‘OverLekker’ bereiden.
SmaakEen testpanel van bijna honderd consumenten beoordeelde de soep en saus positief op smaak, geur, kleur en textuur. De soep en de saus bestaan voor minimaal twee derde uit tomaten en uien. Verder voegen koks huisgemaakte bouillon, knoflook, wortel, knolselderij, water, specerijen en verse kruiden toe. Kortom: ‘Groenten op de TOP van hun smaak!’. Natuurlijke en verse producten zonder toevoegingen.
“PLUS hecht veel waarde aan verantwoord ondernemen. Het beperken van voedselverspilling is daar een belangrijk onderdeel van. PLUS doneert al artikelen aan voedselbanken en stelt ze beschikbaar voor voedselrecycling. Met dit nieuwe initiatief zetten we een volgende stap in het hergebruiken van reststromen. Dankzij deze samenwerking met Hutten gebruiken we reststromen tomaten en uien voor heerlijke en natuurlijke producten. Daarmee dragen we niet alleen ons steentje bij aan het terugdringen van voedselverspilling, maar zetten we ook nog eens twee unieke en eerlijke nieuwe producten in onze schappen”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS.
BeschikbaarheidDe ‘OverLekker’-tomatensoep en -tomatensaus zijn vanaf 1 mei 2015 te koop bij dertien PLUS supermarkten in het westen van Nederland. Zowel de soep als de saus komt voor een introductieprijs van 0,99 euro in de winkel te staan.
SamenwerkingHet probleem van derving – afschrijven van onverkoopbare producten – speelt bij alle supermarktorganisaties. Wageningen UR Food & Biobased doet al enkele jaren onderzoek met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken. In het Food2Food-project is in samenwerking met PLUS en Hutten onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor hergebruik van voedsel. De totale derving bestaat voor het grootste deel uit verse artikelen.