1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS is Supermarkt én Buurtsupermarkt van het Jaar

PLUS is Supermarkt én Buurtsupermarkt van het Jaar

Afgelopen zaterdag won PLUS twee keer de eerste prijs in de Supermarkt van het Jaar verkiezing. PLUS André en Joyce van Reijen in Veldhoven is uitgeroepen tot Supermarkt van het Jaar. PLUS Peter en Antoinette de Wit in Nieuwstadt won de titel ‘Buurtsupermarkt van het Jaar’.

PLUS André en Joyce van Reijen

PLUS André en Joyce van Reijen uit Veldhoven werd verkozen tot beste supermarkt van Nederland. Het oordeel van de jury was unaniem: “De perfecte supermarkt waar letterlijk alles klopt; zeer klantvriendelijk, met een duidelijke visie op het beleid, goed overgebracht naar de medewerkers en de klanten.” Vorig jaar werd PLUS Van Reijen voor de tweede maal verkozen tot Beste PLUS van Nederland. André van Reijen: “We gaan ervan uit dat de consument voor het beste gaat. Wat ‘het beste’ is, kan dagelijks verschillen. Vandaag de goedkoopste, morgen de best gesorteerde en daarna weer de vriendelijkste. Het is een optelsom”.

PLUS Peter en Antoinette de Wit
PLUS Peter en Antoinette de Wit deed dit jaar voor het eerst mee voor de titel Buurtsupermarkt van het Jaar en is meteen eerste geworden. Gedurende de competitie hebben zij een enorme groei doorgemaakt, Peter de Wit: “We waren een calimero, maar zijn uitgegroeid tot een volwassen supermarkt. We zijn daarbij wel onszelf gebleven. De betrokkenheid en de saamhorigheid is als nooit tevoren. Wij hebben plezier in wat we doen, elke dag weer”. Dat resulteert volgens de jury in ‘excellente afdelingen, op en top vers verzorgd door vakmensen’.

PLUS goed vertegenwoordigd
In september 2013 ging de Supermarkt van het Jaar verkiezing van start met ruim honderdtachtig (buurt-)supermarkten, waarvan 22 deelnemende PLUS supermarkten. Enkele honderden consumenten en diverse vakmensen beoordeelden in de afgelopen maanden de supermarkten van verschillende winkelformules op onder andere klantvriendelijkheid, hygiëne, volledigheid en service. PLUS was in de finale vertegenwoordigd met drie PLUS supermarkten: PLUS Benders eindigde bij de verkiezing als vierde.

Over de verkiezing
De verkiezing wordt elke twee jaar georganiseerd door de stichting Supermarkt van het Jaar bestaande uit Distrifood, Foodmagazine en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van de supermarkten en food service bedrijven.