1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS Koffie nu nog lekkerder, 100% Fairtrade én klimaatneutraal

PLUS Koffie nu nog lekkerder, 100% Fairtrade én klimaatneutraal

PLUS Koffie is zuivere koffie. 100% Fairtrade, en vanaf juni 2017 van een nóg betere kwaliteit. Want de nieuwe, geoptimaliseerde melanges maken je vertrouwde kopje koffie nog lekkerder. De nieuwe verpakkingen van de 32 verschillende varianten snelfilterkoffie, koffiepads, -cups en -bonen hebben een moderne uitstraling. En laten bovendien nog duidelijker zien dat de PLUS Koffie 100% Fairtrade én nu ook klimaatneutraal is.

PLUS heeft niet alleen aandacht voor de koffieboon, maar ook voor de koffieboer. Alle PLUS Koffie is namelijk 100% Fairtrade. De boeren krijgen een eerlijke prijs én een Fairtrade premie waarmee zij kunnen investeren in betere werk- en leefomstandigheden.

Daarnaast is alle PLUS Koffie nu ook klimaatneutraal. Dat betekent dat in de teelt van de koffie, in de koffiebranderijen en in het transport het energie- en brandstofverbruik wordt geminimaliseerd. Zo wordt er minder kunstmest gebruikt, worden bomen aangeplant en de fabriek draait op groene energie. De overgebleven CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in duurzame energieprojecten.

In september brengt PLUS onder haar huismerk vijf verschillende varianten koffiecapsules op de markt die geschikt zijn voor Dolce Gusto-machine. Uiteraard is ook de koffie in deze capsules 100% Fairtrade en klimaatneutraal.

PLUS Kleijnen uit Gulpen beste VriesVers Winkel 2017