1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS slaat eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de haak

PLUS slaat eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de haak

Eén van de beste maatjes van PLUS is de haring. Want goed eten is voor de supermarkt erg belangrijk en haringen zitten vol met goede, gezonde vetten. Daarom kocht PLUS vandaag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op de jaarlijkse veiling op de visafslag in Scheveningen. De opbrengst van 90.000 euro wordt traditiegetrouw aan een goed doel geschonken; dit jaar is dat stichting Het Vergeten Kind.

De Hollandse Nieuwe-veiling is het startpunt van het haringseizoen. Deze datum verschilt jaarlijks en is afhankelijk van het vetpercentage; de haringen moeten minimaal zestien procent vet bevatten en dit jaar is het vetpercentage zelfs 21 procent. PLUS schenkt het haringvaatje aan het Veteraneninstituut. Op Veteranendag (zaterdag 25 juni 2016) krijgt elke veteraan op het Malieveld in Den Haag op vertoon van zijn of haar pas een gratis haring.

Vette haringfeitjes
Na het evenement zijn de nieuwe haringen overal verkrijgbaar, en dus ook bij PLUS. Ter voorbereiding op dit moment, zette PLUS een aantal haringfeitjes op een rij.

Aan de haak
Sepha Smit, unitmanager bij PLUS: “Zowel de vette haringen als het goede doel zijn helemaal in lijn met ons doel om goed eten voor iedereen bereikbaar te maken. Niet alleen omdat PLUS van goed eten houdt, maar ook omdat de doelen van het Nederlandse Visbureau en de stichting Het Vergeten Kind goed aansluiten bij die van ons. Zo gaat de opbrengst onder andere naar nieuwe keukens die zorgen voor verbondenheid in de groep en naar workshops die jongeren met een kleiner budget helpen een goede maaltijd op tafel te zetten.”

Het Vergeten Kind
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om kinderen in opvanglocaties een zo normaal mogelijke jeugd te geven, door een kindvriendelijke leefomgeving te creëren en door middel van activiteiten en evenementen. De opbrengst van het eerste vaatje wordt gebruikt om een ‘maatjesgevoel’ voor kinderen in opvanglocaties te creëren en het belang van gezonde voeding te benadrukken. Zo worden in verschillende instellingen nieuwe keukens geplaatst, zodat de kinderen gezamenlijk een maaltijd kunnen klaarmaken ter afleiding van de dagelijkse zorgen. En er worden door het hele land kookworkshops gegeven waar jongeren leren hoe zij het best een gezonde maaltijd op tafel zetten met een minimaal budget.