1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS start verkoop thee van Nederlandse bodem

PLUS start verkoop thee van Nederlandse bodem

Utrecht, 26 augustus 2019 – PLUS heeft de handen ineengeslagen met de Nederlandse theemakers Johan en Anne van JOAN thee. Zij kweken en produceren thee in het Brabantse Zundert. Zo breidt de supermarktorganisatie het assortiment Nederlandse producten verder uit. De thee is vanaf vandaag in vijf verschillende soorten groene thee te koop in alle PLUS supermarkten.

Alle soorten thee van één theeplant
Zowel groene, witte als zwarte thee worden gemaakt van één plant: de Camellia sinensis. Enkel de manier van bewerken maakt het verschil in smaak. De Nederlandse theemakers hebben in 8 jaar tijd een theeplant ontwikkeld die in Nederland kan groeien. Johan Jansen: “Door thee in eigen land te produceren, wordt deze na het plukken direct verwerkt om te drinken, waardoor de blaadjes geen lange reis af hoeven te leggen. Verser kan dus bijna niet. Daarnaast wordt er met de productie van deze thee geen CO2 ‘geïmporteerd’ vanuit verre landen.”

Focus op kwaliteit en voor Nederlands product
PLUS haalt haar producten indien mogelijk graag uit de omgeving. De supermarktorganisatie is overtuigd van de smaak en kracht van Nederlandse producten. De inkoop uit Nederland vraagt bovendien minder transportkilometers, wat zowel de kwaliteit als het milieu ten goede komt. Zo verkoopt PLUS al 10 jaar – als enige supermarkt in Nederland – de streekproducten van GIJS. Daarnaast werken veel PLUS ondernemers samen met lokale ondernemers, zoals boeren en telers. Deze lokale producten krijgen een podium in de plaatselijke supermarkt.

JOAN thee van eigen bodem