1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS verkoopt als eerste supermarkt boeketten met Fairtrade rozen

PLUS verkoopt als eerste supermarkt boeketten met Fairtrade rozen

PLUS verkoopt als eerste supermarkt boeketten met Fairtrade rozen
Sinds twee weken zijn bij een deel van de PLUS supermarkten boeketten met uitsluitend Fairtrade rozen verkrijgbaar. Hiermee is PLUS de eerste supermarkt in Nederland.

Fairtrade gecertificeerd
De rozen worden gekweekt bij bloemenkwekerij Herburg Rosis in Ethiopië. Deze kwekerij is sinds 2014 Fairtrade gecertificeerd. Dit betekent onder meer dat Herburg Roses, bovenop de verkoopprijs, een Fairtrade premie ontvangt. Deze extra gelden worden geïnvesteerd in lokale projecten. Het Fairtrade Premium Committee - waar medewerkers zitting in hebben - bepaalt democratisch waaraan de premie besteed wordt.

Betere leefomstandigheden
Door de slechte marktcondities zijn medewerkers genoodzaakt grondstoffen zoals maïs, meel, suiker en olie tegen hoge prijzen aan te schaffen. Vanuit de Fairtrade premie wordt een bijdrage gegeven om deze grondstoffen tegen betaalbare prijzen aan te kunnen schaffen. De Fairtrade premie wordt ook gebruikt voor het bieden van gratis medische zorg en onderwijs voor kinderen. Het doel van deze premieprojecten is de leefomstandigheden van de medewerkers te verbeteren.