1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Recordpoging Fairtrade fruithappen

Recordpoging Fairtrade fruithappen

PLUS organiseert een recordpoging Fairtrade fruithappen - dit in het kader van de Fairtrade Week. Op woensdag 28 oktober gaan zoveel mogelijk kinderen tussen de vier maanden en vier jaar oud tegelijkertijd een bananenfruithapje eten. De recordpoging vindt plaats bij PLUS Van den Brom in Huizen.

Voedingscoach Vivian Reijs geeft het startschot en zal voorafgaand aan de recordpoging een fruitworkshop geven voor alle aanwezige kinderen. Alle deelnemende kindjes worden op de foto gezet en PLUS kiest uit alle kleintjes hét nieuwe PLUS Fairtrade gezicht. De PLUS jury (bestaande uit Vivian Reijs en PLUS ondernemer Harald van den Brom) maakt op 29 oktober de winnaar bekend via de Facebookpagina van PLUS. Hij/zij wint een jaar lang gratis Fairtrade bananen.

Programma

Vanaf 14.30 uur

Ontvangst en registratie met Fairtrade koffie, thee en lekkers

14.30 - 15.30 uur

Fruitworkshop door voedingscoach Vivian Reijs

15.35 uur

Start recordpoging fruithappen

16.00 – 17.30 uur

Tijd voor een frisse en fruitige foto

Locatie

PLUS Van den Brom Oostermeent-Oost 62 1274 SN Huizen

PLUS en Max Havelaar gaan samen het Fairst

In 2010 is PLUS als eerste supermarkt gestart met de verkoop van uitsluitend Fairtrade gecertificeerde bananen. PLUS heeft de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten in vergelijking met andere supermarkten. De komende jaren werken PLUS en Stichting Max Havelaar, stap voor stap, naar een situatie toe waarin alle huismerkproducten die Fairtrade gecertificeerd kunnen zijn, dat ook zijn. Het doel: ervoor zorgen dat organisaties van boeren en arbeiders meer ruimte krijgen om te investeren in betere werk- en leefomstandigheden via de Fairtrade-voorwaarden. Naast de bananen zijn ook de ananassen, alle PLUS Thee, alle PLUS Koffie, PLUS Sinaasappelsap en de cacao in veel chocolade die onder eigen merk in de schappen van alle PLUS supermarkten liggen, al Fairtrade gecertificeerd.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving voor de recordpoging Fairtrade fruithappen.