1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Vijf nieuwe aspirant ondernemers dankzij ondernemersopleiding PLUS

Vijf nieuwe aspirant ondernemers dankzij ondernemersopleiding PLUS

De PLUS Aspirant Ondernemers Opleiding geeft al meerdere jaren jonge, ambitieuze mensen de kans hun ondernemersdiploma te behalen. Dit leerjaar hebben vijf aspirant ondernemers hun diploma in ontvangst mogen nemen. Hiermee zijn ze klaar voor een toekomst als zelfstandig ondernemer bij PLUS. Het zevende leerjaar kende een primeur; voor het eerst slaagden meer vrouwelijke dan mannelijke aspirant ondernemers.

In totaal kent de opleiding nu 55 geslaagden. Daarvan is inmiddels 73 procent PLUS ondernemer. Van deze lichting zijn al direct twee geslaagden ondernemer geworden. Annet ten Den neemt PLUS Ter Maat in Rijssen over van haar vader en Karin van der Zouw is inmiddels ondernemer van de PLUS supermarkt in Renkum.

De PLUS Aspirant Ondernemers Opleiding

Het lesprogramma van de eenjarige opleiding is een combinatie tussen theorie en praktijk met ook veel aandacht voor de PLUS cultuur. Zo leren de deelnemers niet alleen van trainers, maar vooral ook van PLUS ondernemers zelf. Daar lopen de aspirant ondernemers stage, voeren zij praktijkopdrachten uit, die aansluiten op de ontwikkelpunten van de aspirant en ervaren ze de cultuur. Na het succesvol afronden van de opleiding zijn de deelnemers ‘kandidaat ondernemer’. Uit al deze kandidaten wordt vervolgens de juiste ondernemer voor de juiste supermarkt geselecteerd.

De achtste lichting aspirant ondernemers, met daarin acht deelnemers, start deze week aan de opleiding.