Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ´Circle Of Life´ van kip

´Circle Of Life´ van kip

´Circle Of Life´ van kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de polenta:
  • 150 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 150 g polenta (maïsgriesmeel)
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • voor de eimousse:
  • 4 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 granenontbijtreep of 1 eetl. pompoenpitjes, voor garnering
  • voor de gegrilde kipfilet:
  • 4 kipfilets (ca. 500 g)
  • zonnebloemolie
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 kwarteleitjes
  • 250 g snijbonen
  • 1/2 zakje lente-uisaus
  • bieslook, gehakt
  • scheutje room
  • kleine ovenschaal, ingevet met olie
  • poffertjespan, ingevet met olie
Bereiden
Breng voor de polenta de kippenbouillon met de melk aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de korrels zacht zijn, blijf goed roeren. Voeg van de warmtebron af de kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Smeer de polenta in de ovenschaal uit tot een laag van circa 4 centimeter dik. Zet circa een uur in de koelkast om op te stijven. Prak voor de eimousse de eieren fijn met een vork. Voeg de olijfolie en mayonaise toe en meng het tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en garneer met stukjes granenontbijtreep. Verwarm de oven voor op 140°C. Besprenkel de kipfilets met zonnebloemolie en gril ze in een hete grillpan 30 seconden per kant. Leg de gegrilde kipfilets in een ovenschaal, besprenkel met citroensap en nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Laat het vlees 10 minuten rusten en gaar de filets vervolgens circa 15 minuten in de oven.Verwarm de poffertjespan. Tik elk kwarteleitje open boven een kuiltje in de pan, laat de dooier heel. Bak ze in circa 3 minuten gaar. Snijd de zijkanten van de snijbonen weg en snijd met een dunschiller lange spaghettislierten van de bonen. Kook de snijbonenspaghetti in 2 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Steek rondjes uit de opgesteven polenta en bak deze in een klontje boter goudbruin. Bereid de lente-uisaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bieslook en het scheutje room toe. Serveer de saus over de kipfilets met erbij de polentarondjes, eimousse, kwarteleitjes en snijbonen-spaghetti.

Voedingswaarde

eiwit
52 g
koolhydraten
33 g
vet
54 g
Kcal
855