Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘Empanᒠmet gehakt (Nederlandse Antillen)

‘Empanᒠmet gehakt (Nederlandse Antillen)

‘Empanᒠmet gehakt (Nederlandse Antillen) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het deeg:
  • 125 g bloem
  • 60 g koude boter, in stukjes
  • 1 eidooier
  • 2-3 eetl. koud water
  • melk om te bestrijken
  • voor de vulling:
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 250 g rundergehakt
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes
  • 1/2 groene paprika, gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 eetl. blanke rozijnen
  • 8 groene olijven, zonder pit, gehakt
  • mespunt gemalen nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • muffinvorm met 6 holtes, ingevet
Voorbereiden
Doe de bloem in een kom en wrijf er de boterstukjesdoor tot het mengsel op fijnbroodkruim lijkt. Voeg de eidooier en hetwater toe en kneed tot een stevig deeg.Verdeel het deeg in 2 stukken. Zet deze afgedektapart. Verhit voor de vulling de olieen fruit hierin de sjalotjes. Voeg het gehakttoe en bak het rul. Schep de andere ingrediëntenvoor de vulling erbij en roerbaknog 5 minuten.
Bereiden
Verwarm de oven op 200°C. Rol één helftvan het deeg uit tot een vierkant of rechthoek.Steek hieruit 6 rondjes van circa10 cm. Leg de deegrondjes in de holtes vanhet muffinblik. Schep de gehaktvullingerop. Rol de rest van het deeg uit en steeker rondjes uit om de vulling te bedekken.Druk de deegnaden op elkaar met een vork.Prik de bovenkant van het deeg hier endaar in. Bestrijk het deeg met melk en zetde vorm 15-20 minuten in het midden vande oven tot de empaná's goudbruin engaar zijn. Serveer ze warm of koud.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
18 g
vet
22 g
Kcal
320