Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘Energy-Boost’ loempia met guacamole

‘Energy-Boost’ loempia met guacamole

‘Energy-Boost’ loempia met guacamole product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vellen filodeeg
  • 100 g notenrijst
  • 100 g zoute cashewnoten of pinda's, gehakt
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 75 g wortel, geraspt of in fijne reepjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • arachide- of zonnebloemolie
  • voor de guacamole:
  • 200 ml mayonaise, halfvol
  • 1 tomaat, ontveld, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 avocado, geschild en gepureerd
  • 1/2 eetl. verse koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen. Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het. Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan.Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt. Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor. Meng de ingrediënten voor de guacamole en zet die koel weg.
Bereiden
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie. Leg in het midden van het vel het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de loempia in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
90 g
vet
92 g
Kcal
1265