1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘Hasselback’ aardappels

‘Hasselback’ aardappels

‘Hasselback’ aardappels product foto
  • Ingredienten:

  • 4 grote vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 75 gram geraspte pecorino, gruyère of belegen boerenkaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 200 milliliter crème fraîche
  • klein bosje bieslook, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Klem 1 aardappel tussen 2 houten lepels of gebruik een keukentang. Snijd de aardappel om de 3-4 mm in, maar niet helemaal door. Doe hetzelfde met de andere aardappels. Leg de aardappels naast elkaar in een lage ovenschaal, met de inkepingen naar boven. Meng de olijfolie, knoflook, zout en peper en besprenkel de aardappels ermee. Bak de aardappels circa 45 minuten iets onder het midden van de oven. Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de aardappels ermee. Bak nog circa 5 minuten verder in de oven. Meng de crème fraîche met bieslook, zout en peper en serveer bij de aardappels.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie