‘Jerk’ kip (Jamaica) - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘Jerk’ kip (Jamaica)

‘Jerk’ kip (Jamaica)

‘Jerk’ kip (Jamaica) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kipkarbonades of drumsticks
  • voor de marinade:
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1/4 theel. versgemalen nootmuskaat
  • 1/2 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 eetl. limoen- of citroensap
  • 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • (extra olie)
  • ovenschaal of bakplaat
Voorbereiden
Snijd de kipkarbonades of drumsticks hieren daar in met een scherp mes. Meng alleingrediënten voor de marinade tot eenpasta. Wrijf de kip helemaal in met de marinadeen laat afgedekt in de koelkast minimaal3 uur marineren (maar een dag vantevoren kan ook)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C of verwarmde ovengrill. Leg de kipdelen naast elkaar ineen ovenschaal of op de bakplaat. Strijk ernog een beetje extra olie over en rooster dekip (in het midden van de oven of niet tedicht onder de grill) 25-30 minuten totdatze gaar is. Keer de kip regelmatig om.Serveer het gerecht bij de rijst met bonen.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
3 g
vet
21 g
Kcal
280