1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘One pot pasta’ met kip

‘One pot pasta’ met kip

‘One pot pasta’ met kip product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet, in reepjes
  • 3 geroosterde paprika’s (pot), in repen
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter witte wijn
  • 400 gram penne of fusilli
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en kip in 2-3 minuten lichtbruin. Schep de paprika en rode pepers erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. Roer regelmatig door. Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Variatie
• Neem verse rode paprika in plaats van geroosterde paprika’s uit een pot. • Vervang de kip door reepjes varkenshaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 51 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 860
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie