Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

Rosbiefsandwich met limoenmayonaise

Rosbiefsandwich met limoenmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de limoenmayonaise:
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel limoenrasp
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • Voor de sandwich:
  • 8 sneetje (zuurdesem)brood
  • 4 blaadjes kropsla, gewassen en gedroogd
  • 4 eetlepels alfalfa of taugé
  • 200 gram (peper)rosbief, dun gesneden
Bereiden
Zorg dat alle ingrediënten voor de ma- yonaise op kamertemperatuur zijn. Klop de eidooier met een garde of elektrische mixer met de mosterd, 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, een snufje zout en peper tot een egaal mengsel. Giet er al kloppend kleine beetjes olie bij tot alle olie op is en de mayonaise dik en romig is geworden. Voeg naar smaak even- tueel nog wat limoensap toe. Besmeer alle sneetjes brood met wat limoenma- yonaise en beleg er 4 met sla en alfalfa. Verdeel de rosbief erover en dek af met de andere sneetjes. Snijd de sandwiches een keer schuin door en serveer direct.
Variatie
In een schone pot blijft de mayonaise in de koelkast een paar dagen goed.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
33 g
vet
45 g
Kcal
640