In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ­­­Speculaaspudding met appelharten

­­­Speculaaspudding met appelharten

­­­Speculaaspudding met appelharten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g speculaasjes
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 200 ml room
  • 50 g bruine suiker + extra om te bestrooien
  • mespunt kaneel + extra om te bestrooien
  • 3 eieren
  • 1 grote appel, in dikke plakkencakevorm, ingevet
  • uitsteekvorm in de vorm van een hartje
Bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn. Klop de melk met de room, suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor. Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water. Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
54 g
vet
33 g
Kcal
565