Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘Sticky’ zalm met miehoensalade

‘Sticky’ zalm met miehoensalade

‘Sticky’ zalm met miehoensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 stukken zalmfilet met huid
  • 1 theelepel (sesam)olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
  • voor de salade:
  • 100 gram mihoen
  • 1 courgette, in lange plakken geschaafd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 centimeter verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Leg de stukken zalm in een ovenschaal. Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het citroensap los en giet dit mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis ermee in en laat even staan. Leg de mihoen in het kokende water en roer na 1 minuut los. Giet de mihoen af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken in een vergiet. Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder. Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten. Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en courgetteslierten erdoorheen. Bestrooi met de koriander. Serveer de mihoensalade bij de zalm.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
30 g
vet
24 g
Kcal
450