In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. (Zoete) Blini’s

(Zoete) Blini’s

(Zoete) Blini’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eidooiers
  • 150 g volkorentarwemeel
  • 150 g tarwebloem
  • 2 theel. bakpoeder
  • 3,5 dl slagroom (Melkan)
  • 4 eiwitten
  • 50 g suiker
  • 50 g rozijnen (blank/blauw), geweld
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 20/25 g boter om te bakken
  • poedersuiker
  • voor de vulling:
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. dessertsaus (aardbeien)
  • vers fruit, (bijvoorbeeld frambozen) of jam
  • eventueel bakringen
Voorbereiden
Klop de eidooiers schuimig. Doe het meel en de bloem samen met de bakpoeder in een kom en voeg de schuimige eidooiers hieraan toe. Voeg daarna de slagroom toe en roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel dit door het beslag. Roer als laatste de rozijnen en appelblokjes door het beslag.
Bereiden
Verwarm een klontje boter in de pan en bak van het beslag kleine ronde blini’s. Dit gaat het best door het beslag in drie bakringen te scheppen.Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Meng de crème fraîche en de aard­beiensaus. Snijd de blini vervolgens doormidden en vul deze met crème fraîche en fruit. Bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
18 g
vet
11 g
Kcal
175