Bananenbrood - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 100 g luxe notenmix
  • 4 bananen (Fairtrade)
  • 3 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2*)
  • 200 g amandelmeel (Bio+)
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • EXTRA cakevorm (30 cm), ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak in een keukenmachine (of een staafmixer met bakje) de dadels en gemengde noten in kleine stukjes. Hou apart.
Breek 3 bananen in stukken en doe in een beslagkom. Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en mix erdoor.
Schep het noten-dadelmengsel door het beslag en doe het beslag in de cakevorm. Halveer de 4e banaan in de lengte en druk deze in de bovenkant van het beslag. Zet ± 45 min. in de oven, laat afkoelen en haal het brood uit de vorm.
Variatie
Kijk tijdens het bakken of de bovenkant van het brood niet te bruin wordt. Check met een satéprikker na ± 45 min. of het brood gaar is. Nog een beetje smeuïg is wel zo lekker.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
21 g
vet
18 g
Kcal
290 (per stuk)