Broccolisalade met een frisse yoghurtsaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccolisalade met een frisse yoghurtsaus

Broccolisalade met een frisse yoghurtsaus

Broccolisalade met een frisse yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 x broccoli
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 150 g witte druiven
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 150 g snackworteltjes
  • 2 appels
  • 55 g hazelnoten
Bereiden
Snijd de broccoli in kleine roosjes, de appels in blokjes, de wortel in dunne reepjes, de rode ui in ringen en de druiven in partjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes 3 minuten. Spoel af met koud water. Verhit een koekenpan en rooster kort de hazelnoten. Boen en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de yoghurt samen met het citroensap en de citroenrasp tot een romige dressing. Breng op smaak met wat peper. Meng de broccoli samen met de rode ui, de wortels, de appels en de druiven tot een salade. Roer de citroen-yoghurtdressing er doorheen en garneer met de geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
27 g
vet
9 g
Kcal
224