Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecote met rode wijnsaus

Entrecote met rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 75 gram ongezouten roomboter + extra
  • 250 ml rode wijn
  • 400 ml runderfond
  • 2 takjes verse tijm
  • (riet)suiker
  • 100 - 150 gram entrecote per persoon, op kamertemperatuur
  • koolzaadolie of zonnebloemolie
  • Optioneel: zeezout flakes
  • EXTRA nodig: garde en aluminiumfolie
Entrecote met rode wijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de sjalot.
  2. 2. Smelt 25 gram boter in een wijde (saus)pan en fruit de sjalot 3 minuten op middellaag vuur. Schenk de wijn in de pan, zet het vuur middelhoog en laat 5 minuten pruttelen. Schenk de fond erbij, leg 2 takjes tijm erin en laat 20-30 minuten pruttelen tot de saus met 2/3 is ingekookt. Snijd de resterende 50 gram boter in kleine blokjes en zet in de vriezer.
  3. 3. Proef na 15 minuten en voeg naar smaak een snufje (riet) suiker en/of zout toe. Goed ingekookt? Zet het vuur uit en klop de gekoelde blokjes boter er een voor een door met een garde, zo bindt de saus. Laat daarna niet meer koken, verwarmen op laag vuur kan wel. Breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  4. 4. Bestrooi de entrecotes met zout en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut koolzaadolie. Bak de entrecotes 2 minuten per kant. Voeg een paar klontjes boter toe aan het vet en bak de entrecotes nog circa 1 minuut per kant. Haal uit de pan, laat 5 minuten rusten onder folie en snijd in dunne plakken. Bestrooi met peper en optioneel zeezout flakes.
  5. 5. Serveer de entrecote met de rode wijnsaus en bijgerechten naar keuze.

Variatie

Lekker met aardappelgratin taartjes, geroosterde bietjes, zoete aardappelpuree, stoofperen en cranberrycompote. Wijntip: Maison Castel Grande Reserve Cabernet Sauvignon