Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen

Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen

Ingrediënten

  • 2 blokjes MAGGI groentebouillon
  • 0,05 gr saffraan
  • 500 ml kokend water
  • 1 sjalot
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 gr risotto rijst
  • 50 ml room
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 10 grote garnalen
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr milde kiemgroente
Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de bouillonblokjes en de saffraandraadjes met warm water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
  2. Snipper vervolgens een sjalotje. Verhit een pan met de helft van de olie. Voeg hier de sjalot en de risottorijst toe. Fruit deze kort aan.
  3. Voeg vervolgens de bouillon in delen toe. Roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de rijst. Blus het geheel af met wijn. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen de boter toe. Laat dit opnemen door de rijst.
  4. Pers de knoflook en snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de courgetteplekjes toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Bak apart de garnalen, ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant.
  5. Schep daarna de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.

    Voedingswaarde

  • Kcal 705
  • Vet 44 g