In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus

Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 2 komkommers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 bosje peterselie
  • 400 g verse zalmfilet
  • 1 bosje basilicum
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Halveer de aubergines, strijk ze in met ca. 2 el olijfolie en leg ze met de platte kant op de bakplaat.
Snijd de komkommers in dunne, lange sliertjes.
Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en (versgemalen) peper.
Smeer de zalm in met wat olie en bak hem 2 minuten per kant in een warme pan.
Roer de saus en de peterselie door de komkommers.
Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.