Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentestamppot met zoete aardappels

Lentestamppot met zoete aardappels

Lentestamppot met zoete aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1200 g zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g roomboter
  • 1 el kerriepoeder
  • 500 g gesneden andijvie
  • 100 ml amandelmelk of water
  • 4 rundertartaartjes
  • olijfolie
Bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Breng in een ruime pan water aan de kook en doe de blokjes aardappel erin.
Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.
Snipper de knoflook fijn.
Smelt de roomboter in een klein pannetje en fruit de kerriepoeder en knoflook 2 minuten zonder ze bruin te laten worden.
Giet de aardappelblokjes af en pureer ze met een stamper.
Roer de gesmolten boter met de gefruite kruiden door de aardappels.
Zet de pan met zoete aardappelpuree op een laag vuurtje en roer beetje bij beetje de andijvie erdoor.
Verdun de stamppot eventueel met wat warme amandelmelk of water.
Bak ondertussen de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten bruin in ongeveer 2 minuten per kant.
Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
Tip: Voor een pittige stamppot: fruit een gesnipperde Spaanse peper mee met de knoflook.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.