1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Magere hamlappen met krieltjes en paksoi

Magere hamlappen met krieltjes en paksoi

Magere hamlappen met krieltjes en paksoi product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gr magere hamlappen
  • 4 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer Garam Masala
  • 6 el bakboter
  • 2 Paksoi
  • 2 Stevige appels
  • 2 Sjalotjes
  • 400 gr krieltjes
  • Zout
Bereiden
Snijd de magere hamlappen in blokjes, de paksoi in grove repen, de appels in blokjes en hak de sjalotjes fijn.
Dep het vlees droog met keukenpapier en meng de blokjes met de helft van de Garam Masala.
Verwarm op hoog vuur ca. 3 eetlepels bakboter in een wok. Roerbak de blokjes vlees in ongeveer 8 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan in een ruime schaal.
Voeg vervolgens wat bakboter toe en wacht tot deze weer goed heet is. Roerbak nu de paksoi, appel en het sjalotje met de rest van de Garam Masala en een theelepeltje zout gedurende 5 minuten. Schep dit mengsel bij het vlees in de schaal.
Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
Schep tenslotte het vlees, de kool en het vocht dat eruit is gelopen terug in de pan en verwarm het geheel tot serveertemperatuur. Breng het eventueel verder op smaak met wat Garam Masala en/of zout.
Variatie
Vervang de Jonnie Boer Garam Masala door de Jonnie Boer Thai Green Curry, Curry Madras of de Picadillo voor een meer Zuid Amerikaanse smaak. Voor een meer romige smaak kan er in de laatste stap ook een scheutje room voor koken toegevoegd worden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie