Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Messy tiramisu met mineola en chocolade

Messy tiramisu met mineola en chocolade

Ingrediënten

  • 2 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 30 gram kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 mineola’s
  • 12 lange vingers
  • 100 ml sterke espresso
  • 50 gram pure chocolade
  • optioneel: 2 eetlepels Amaretto
Messy tiramisu met mineola en chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig tot het verdubbeld is in volume.
  2. Roer de mascarpone los en spatel het eiermengsel erdoor.
  3. Breng op smaak met de fijne rasp van 1 mineola.
  4. Hak de chocolade fijn.
  5. Breek de lange vingers in grote stukken en meng de koffie eventueel met de Amaretto.
  6. Snijd de mineola’s in partjes en ontdoe van alle vliesjes.
  7. Verdeel een lepel van het mascarponemengsel over 4 glazen of bakjes en verdeel hier een beetje chocolade en een paar partjes mineola over.
  8. Haal de lange vingers kort door de koffie en verdeel de helft over 4 glazen of bakjes.
  9. Herhaal met de resterende ingrediënten en top met de chocolade.

Variatie

Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.