1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oranjerode kabeljauwcurry

Oranjerode kabeljauwcurry

Oranjerode kabeljauwcurry product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 250 g rode biet
  • 4 el roomboter
  • 150 g prei
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el korianderpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 volle tl grove mosterd
  • 1 el verse gember
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 350 g kabeljauw
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g doperwten
  • 2 el citroensap
  • zwarte peper
  • 4 el korianderblaadjes
Bereiden
Snijd de abrikozen en gember fijn.
Schil de zoete aardappel en biet en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.
Verwarm in een ruime pan 2 eetlepels roomboter en bak de zoete aardappel en biet 5 minuten.
Snijd de prei in plakjes van 1-2 cm en voeg die erbij.
Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water en voeg toe.
Voeg nu de specerijen, mosterd, abrikozen en gember erbij.
Verwarm in de tussentijd in een andere bakpan de rest van de roomboter.
Snijd de kabeljauw in blokjes van 3-4 cm en bak ze op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Voeg de kokosmelk en doperwtjes toe aan de eerste pan met o.a. de aardappelen en verwarm nog 5 minuten.
Voeg de kabeljauw toe, het citroensap, 2 eetlepels van de verse koriander, (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalayazout.
Verwarm alles kort door en serveer met de overige korianderblaadjes als garnering.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie