Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Panna cotta garnalencocktail met avocadomousse

Panna cotta garnalencocktail met avocadomousse

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1,5 tl whisky
  • zwarte peper
  • 500 ml slagroom
  • 200 gr PLUS grote garnalen (gekookt en gepeld)
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 citroen
  • zout
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 snoepgoed mini-komkommer
  • 1 takje verse dille
  • EXTRA nodig: keukenmachine of hakmolen, 6 - 8 glazen bakjes
Panna cotta garnalencocktail met avocadomousse product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 270 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop voor de whisky-cocktailsaus de mayonaise, ketchup, whisky en een snufje peper door elkaar.
  2. 2. Verwarm 400 ml slagroom tot het kookpunt. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer erdoor tot het is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.
  3. 3. Maal 100 gram grote garnalen met 100 ml slagroom fijn in de keukenmachine. Roer daarna de Griekse yoghurt en 1,5 eetlepel van de whisky-cocktailsaus erdoor. Meng de overige garnalen met de resterende saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
  4. 4. Roer de afgekoelde slagroom rustig door de garnalenmousse met een garde. Proef en voeg naar wens extra peper toe. Schenk in 6-8 mooie glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. 5. Pureer de avocado met mierikswortel, 1 theelepel citroensap, zout en peper.
  6. 6. Zet een glaasje panna cotta op een mooi bord en bestrijk het bord met 1 eetlepel van de avocadomousse. Garneer de mousse met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Garneer de panna cotta met de bewaarde grote garnalen, Hollandse garnalen, dunne plakjes komkommer, een snufje peper, takjes dille en citroenrasp.