1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai product foto
  • Ingredienten:

  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ rode peper (zonder zaadjes)
  • 2 el gesneden koriander
  • 2 el verse gember
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 40 ml limoensap
  • ½ courgette
  • ½ winterpeen
  • ½ bosuitje
Bereiden
Hak de knoflook, rode peper en koriander fijn. Rasp de gember.
Zet een soeppan op het vuur met de olijfolie erin.
Fruit de knoflook, rode peper en gember aan.
Blus af met de kippenbouillon en kokosmelk.
Voeg het limoensap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig doorkoken.
Snijd ondertussen de courgette, winterpeen en bosui in lange, luciferdunne reepjes.
Voeg de gesneden groenten en koriander toe en laat de soep nog 5 minuten rustig doorkoken.
Tip: Voeg ook eens verse munt toe voor een fris effect.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie