In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tortilla met gehakt bonen en maïs

Tortilla met gehakt bonen en maïs

Tortilla met gehakt bonen en maïs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g Gehakt
  • 1 zak Fijngehakte uien
  • 1-2 el Boter of olie
  • 1 zak Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 1 pot Santa Maria Taco Sauce Mild
  • 400 g Rode of zwarte bonen
  • 300 g Mais
  • 1 pak Santa Maria Wrap Tortilla’s volkoren
  • 200 g geraspte kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de uien samen met het gehakt in een met boter verhitte, grote koekenpan. Voeg de Enchilada Seasoning Mix en het water toe. Omroeren en 2-3 minuten laten sudderen zonder deksel.
Voeg vervolgens de helft van de Taco Sauce Mild, de bonen en de mais toe en laat nog even op een laag vuurtje pruttelen.
Vul de tortilla’s met het gehakt, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Giet de rest van de Taco Sauce Mild erover en garneer naar smaak met geraspte kaas. Plaats de schaal 8-10 minuten in de oven.
Variatie
Voeg wat hüttenkäse aan de vulling toe voordat de tortilla (= enchilada) dichtgevouwen wordt. Dat maakt hem lekker romig.

Voedingswaarde

eiwit
56 g
koolhydraten
64 g
vet
55 g
Kcal
975