Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsoep met kaasblokjes

Venkelsoep met kaasblokjes

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 100 g kaas
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • mespunt gedroogde basilicum
  • zout en peper
  • 50 ml koffieroom
  • 1 eetlepel sherry
Venkelsoep met kaasblokjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de gewassen venkelknol in stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  2. Kook de stukjes venkelknol in een halve liter kippenbouillon voor ongeveer 5 minuten. Schep de groenten uit de pan en zeef het kookvocht.
  3. Smelt de boter, voeg de bloem toe en schenk er daarna al roerend het kookvocht bij. Voeg de stukjes venkelknol toe en breng de soep op smaak met zout, peper, koffieroom en sherry.
  4. Doe de gesneden kaasblokjes in 4 kommen, schenk de soep eroverheen, garneer met venkelgroen. Eet smakelijk en fijne feestdagen!
  5. *Dit recept is gemaakt door Jacqueline uit Middelburg, een van de winnaars van de kerstboodschappen winactie.