Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Brunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
20

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Dit gerecht kan alleen met een keukenmachine worden gemaakt.
  • 1 bakje ongezouten pinda’s (250 g)
  • 4 el arachideolie
  • mespunt zout eventueel
  • 1 tl honing of suiker
  • bakplaat met bakpapier, keukenmachine
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spreid de pinda’s uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10 minuten bruin in de oven.
Doe de pinda’s samen met de olie, een mespunt zout en eventueel de honing of suiker in de keukenmachine. Laat de machine ca. 5 minuten draaien totdat je een smeuïge massa hebt. Stop de machine regelmatig om de randen schoon te scheppen.
Laat de pasta afkoelen, haal hem uit de machine en bewaar in een afsluitbare pot.
Variatie
Als je pindakaas klaar is, kun je er allerlei lekkers aan toevoegen, zoals 2 el fijngehakte pinda’s, 2 el fijngehakte stukjes pure chocolade of 1 tl kaneel.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
2 g
vet
9 g
Kcal
105